Familjehemskonsulent Västra Götaland

Svenska Familjehem växer vidare med ytterligare ramavtal och samarbeten med flera intressanta kommuner. Vi behöver nu förstärka vårt team i Göteborgsregionen med en konsulent. Vi har kontor i Billdal och Herrljunga. Vi har en väletablerad portfölj av familjehem och uppdrag varför vi söker en erfaren och positiv kollega med hög arbetskapacitet. Hög grad av flexibilitet vad gäller arbetstiden med en del kvällsmöten är viktig. Arbetet innebär även ett lagarbete med befintliga konsulenter på våra andra kontor.

Vi är ett positivt och trevligt gäng på totalt 22 medarbetare som jobbar utifrån våra 6 kontor i Sollentuna, Gävle, Lund, Göteborg, Herrljunga och Örebro. Vi har tillstånd från IVO, är medlemmar i, och certifierande av, RFF - Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård. Av de ca 300 företag som har tillstånd från IVO är endast 19 certifierade enligt RFF. Vidare har vi ramavtal med ca 230 kommuner bl a med Göteborg Stad och de flesta kommunerna runt Göteborg.

Vi söker främst dig som är, eller har varit, familjehemskonsulent i den privata sektorn och vill söka dig vidare. Du måste ha Socionomexamen, med fördel Nya Kälvesten samt erfarenhet som Socialsekreterare med mer än 3 års arbetslivserfarenhet från Individ och Familj eller motsvarande. Ett krav är att du har en stark motor och kan jobba effektivt, strukturerat och självständigt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, klarar att möta deadlines samt är kommunikativ och kollegial. Ett upparbetat nätverk med familjer är stark merit. I övrigt är det bra om du själv har egen erfarenhet som förälder.

Vi jobbar enligt principen ansvar under frihet med flexibla arbetstider (en del hembesök kvällstid) och med ett målinriktat och kollegialt synsätt. Möjligheter att delvis utgå direkt från hemmet erbjuds.

Vi söker nu ytterligare en konsulent till vårt kontor i Billdal eller Herrljunga. Det är ett krav att du bor i Göteborgområdet, har tillgång till parkering vid hemmet då konsulentjobbet innebär mycket resor med bil.

Vi erbjuder ett utbildningspaket, moderna arbetsredskap, tillgång till företagsbil, friskvårdsprogram och ett fritt arbetssätt vilket innebär att du en del dagar kan utgå direkt från hemmet eller jobba hemifrån.

Arbetsuppgifterna består kort i att rekrytera, utvärdera och utreda familjer, göra placeringar tillsammans med Socialtjänsten samt, inte minst, att fortlöpande utbilda, stödja och handleda familjerna. Jouransvar per telefon enligt rullande schema. Du kommer att jobba nära dina kollegor, vi har ett tätt kunskaps- och informationsutbyte där vi hjälper och sporrar varandra. Anställningen är tillsvidare med fast marknadsmässig lön och extra jourersättning.

Vi ser fram emot din ansökan med komplett CV före onsdag 15 februari till [email protected].

Vid frågor skriv mejl eller ring Jon på 070-862 12 98.