Familjehemskonsulent Göteborg

Svenska Familjehem söker en erfaren familjehemskonsulent i Göteborg med placering på vårt kontor i Billdal, men även för att arbeta med våra kontor i Herrljunga och i Lund. Vi är ett positivt och trevligt gäng på totalt 26 medarbetare som jobbar utifrån våra kontor i Gävle, Sollentuna, Farsta, Örebro, Lund, Herrljunga och Billdal.

Vi söker främst dig som är, eller har varit, familjehemskonsulent i den privata sektorn och vill söka dig vidare. Du måste ha Socionomexamen och måste även ha erfarenhet som Socialsekreterare med mer än 3 års arbetslivserfarenhet från Individ och Familj. Utbildning och erfarenhet av utredningsarbete enligt Nya Kälvesten är starkt meriterande. Ett krav är att du kan jobba effektivt, strukturerat, uttrycker dig väl i tal och skrift, klarar att möta deadlines samt är kommunikativ och kollegial. Ett upparbetat nätverk med familjer är stark merit. I övrigt är det bra om du själv har egen erfarenhet som förälder.

Arbetsuppgifterna består kort i att rekrytera, utvärdera och utreda familjer, göra placeringar tillsammans med Socialtjänsten samt, inte minst, att fortlöpande utbilda, stödja och handleda familjerna. Jouransvar per telefon enligt rullande schema. Du kommer att jobba nära dina kollegor, vi har ett tätt kunskaps- och informationsutbyte där vi hjälper och sporrar varandra. Anställningen är tillsvidare med fast marknadsmässig lön och extra jourersättning.

Vi erbjuder ett utbildningspaket, moderna arbetsredskap, tillgång till företagsbil alt. förmånsbil, friskvårdsprogram och ett fritt arbetssätt vilket innebär att du en del dagar kan utgå direkt från hemmet eller jobba hemifrån.

Vi ser fram emot din ansökan med komplett CV före fredag 12:e mars till jon@svenskafamiljehem.se. Vid frågor skriv mejl eller ring Jon på 070-862 12 98.

Vi har tillstånd från IVO. Vi är medlemmar i, och certifierande av, RFF - Riksförbundet för Förstärkt Familjehemsvård. Av de ca 300 företag som har tillstånd från IVO är endast 20 certifierade enligt RFF.

Svenska Familjehem har ramavtal med ca 200 kommuner bl a Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Borås, Varberg, Falkenberg och många övriga kommuner på västkusten samt med Stockholm Stad, Uppsala, Västerås, Örebro, m.fl.