Ekonomiassistent med kontorsansvar

Om dig

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet som just ekonomiassistent med mer än 3 års erfarenhet. Det är stark merit men inget krav att du har högskoleutbildning. Erfarenheter och referenser är prioriterade. Du får god möjlighet att växa in i arbetet genom att gå parallellt med vår koordinator som går i pension. För dig som gillar utmaningar och tycker om att växa med uppgifterna är detta rätt jobb att söka.

 

Dina arbetsuppgifter

Svenska Familjehem växer vidare och har ingått ytterligare ramavtal med ett stort antal kommuner och behöver därför utöka organisationen med en ekonomiassistent. Vi söker en Ekonomiassistent som jobbar med traditionella ekonomiuppgifter men också är ansvarig för kontoret samt att supporta verksamheten med avtalsadministration, utbildningsmaterial, ordna konferenser etc. Vi är ett positivt och trevligt gäng på 19 medarbetare som jobbar utifrån våra fyra kontor i Sollentuna, Skärholmen, Gävle och Lund. Vi jobbar enligt principen frihet under ansvar med ett målinriktat och kollegialt synsätt. Du får god möjlighet att växa in i arbetet genom att gå parallellt med vår koordinator som går i pension. För dig som gillar utmaningar och tycker om att växa med uppgifterna är detta rätt jobb att söka.

 

Anställningen är tillsvidare med fast marknadsmässig lön.

 

Vi erbjuder ett utbildningspaket, moderna arbetsredskap (Mac-miljö), friskvårdsprogram och ett fritt arbetssätt. Vi jobbar med bl a Fortnox.

 

Arbetsuppgifterna i övrigt är att fortsätta skapa struktur och rutiner som gör det enkelt att utföra arbetet för alla anställda genom att :

- Information finns på plats lätt tillgänglig

- Vi alltid har färska uppgifter

- Ordning och reda i alla administrativa delar

- Arbeta likartat sätt på 4-7 kontor i hela landet

 

Ekonomi:

- Leverantörsfakturahantering från mottagande till attest och registering bank

- Kundfakturering från attest till kundreskontra

- Löner och arvoden till familjerna

- Kontroll bokföringsmaterial för redovisningsbyrån

- Analys och kontroll av nyckeltal

 

Avtal:

- Avtalshantering och avtalsfrågor avseende

- leverantörer

- kunder

- uppdrag

- Uppdatering ramavtalsguider och kontroll av pris-/avtalsrevisioner

 

Vi ser fram emot din ansökan med komplett CV före måndag 19:e januari till jon@svenskafamiljehem.se.

Vid frågor skriv mejl eller ring Jon på 070-862 12 98 alternativt Petter på 0739 80 13 88.

 

Svenska Familjehem har huvudkontoret i Sollentuna i moderna lokaler på gångavstånd från pendeltågstationen och Sollentuna Centrum. Vi är ett positivt och trevligt gäng på 19 medarbetare som jobbar utifrån våra fyra kontor i Sollentuna, Skärholmen, Gävle och Lund. Vi jobbar enligt principen frihet under ansvar med ett målinriktat och kollegialt synsätt. Vi har ramavtal med ca 200 kommuner bl a Stockholm Stad, Botkyrka, Uppsala, Lidingö, Täby, Danderyd, Vaxholm, Haninge, Nacka, Tyresö, Värmdö Sigtuna, Sollentuna, Järfälla, Huddinge, Södertälje, Gävle, Sandviken, Hofors, Falun m.fl. Under 2017 har vi ingått ramavtal med Kommunförbundet Skåne som omfattar 45 kommuner i Skåne, Halland och Kronobergs län samt SKL Kommentus omfattande 68 kommuner från Kiruna till Ronneby.